5. RF предавател за система за дистанционен контрол RC-TR
   RF предавателят за системата за дистанционен контрол RC-TR приема, обработва и запаметява в енергонезависимата си памет информацията за състоянието на устройствата, включени в системата за дистанционен контрол RC, кодира тази информация и модулира с нея генерирания от него RF сигнал, след което го усилва до необходимото за смесването му с останалите сигнали в кабелната разпределителна система ниво. Честотата на излъчвания от предавателя сигнал се избира в обхвата от 76 MHz до 108 MHz със стъпка от 50 KHz. Щирината на лентата на излъчвания сигнал е по-малка от 200 KHz. Предавателят има лентов филтър, който осигурява потискане на всички смущаващи сигнали по-голямо от 60 dB. В изхода на предавателя е включен многооборотен атенюатор от 0 до 20 dB за прецизно настройване на изходното ниво спрямо останалите сигнали в системата.
   Един предавател тип RC-TR може да управлява до 65536 устройства от гамата RC. Всеки предавател кодира в управляващата информация и системен идентификационен номер, който е записан и в устройствата, произведени за тази система, като по този начин се гарантира че няма да могат да се използват устройства, произведени за друга система от същия тип.
   Информацията за управлението на изделията, включени в системата се кодира и излъчва в пакети за по 256 изделия. Всеки пакет за излъчва за около 39 mS. Това означава че за 1 секунда се излъчва информация за управлението на около 6700 изделия от серията RC, или с други думи информацията за всички 65536 изделия се излъчва за около 10 секунди. След това информацията започва да се предава отново. Разбира се ако изделията са по-малко се излъчва само информацията за тези групи от по 256 изделия, чиито номера присъстват в системата. Така например ако в системата има до 512 изделия, информацията се опреснява на всеки 78 mS.

Характерни особености:
● Малка консумация на електроенергия
● Вградени възстановяеми защити от пренапрежение и повишена консумация за осигуряване на надеждна работа.
● Енергонезависима памет за съхраняване на текущата информация за състоянието на управляваните устройства при инцидентно отпадане на захранването и възстановяването ѝ след възстановяване на захранването.
● Зареждане на информацията по Ethernet с IP.
● Компактен корпус
● Лесен монтаж и експлоатация
● Фабрично зададени честота на управляващия сигнал и идентификационен номер на системата за дистанционен контрол. Честотата и идентификационният номер на системата за дистанционен контрол са написани на капака на устройството.

ПАРАМЕТРИ

Радиочестотни параметри

Изходна честота[MHz]76 ÷ 108
(стъпка 100 KHz)
Ширина на честотната лента[KHz]< 200
Потискане на смущаващите сигнали[dB]> 60
Изходен импеданс[Ω]75
Максимално изходно ниво[dBµV]> 90
Регулиране на изходното ниво[dB]20
Изходен съединителF3/8"

Комуникационни параметри

Тип на връзкатаEthernet
СъединителRJ45 (autoMDI/MDIX)
Скорост на комуникацията[Mbps]10/100

Общи параметри

Захранващо напрежение
на захранващия куплунг
8V ÷ 12V DC
от външен изправител
Консумиран ток[A]< 0.2
Консумирана мощност[VA]< 2.5
Работен температурен обхват[°C]-15 ÷  +55
Клас на защитаIP 20
Габаритни размери (L x W x H)[mm]115 / 126 / 30
Маса (без захранващия адаптер)[kg]0.3
Цена: 490 лв.
За връзка
5000 В. Търново, ул. Ниш 7 Телефон: (+359 62) 636 881; (+359 62) 621 449 Email: kts@vdsbg.com
© 2011 KTS Videosat - Всички права запазени